Få flot belysning i dit hjem med de rigtige lamper (foto ide.dk)

Få flot belysning i dit hjem med de rigtige lamper (foto ide.dk)

I disse vintertider har man måske en tendens til at blive tiltrukket af antidepressionslysskærme, der skal give en lidt lys til hverdagen og hjælpe en med at tænke positive tanker. Men faktisk så behøver man ikke gå så drastisk til værks i sin søgen efter nogle positive tanker. Man kan nemlig starte med at indrette sit hjem, så man synes det indbyder til og minder en om gode dage og godt humør. En god start er en helt almindelig lampe.

Lamper har den fordel, at de dels lyser op og giver et naturligt lys til dit hjem. Og dels så er der også det med lamper, at de kommer i tusindvis af forskellige designs. Det betyder, at du kan vælge netop den lampe, der passer dig allerbedst. De lyser alle forskelligt, de passer til forskellige personligheder og de kan sidde på utallige forskellige måder i dit hjem. De indbyder til, at man bliver glad af at se på dem – og hjørnelampen der lyser stuehjørnet op og minder en om, at der er man glad for at sidde.

Små og store

Som nævnt findes der altså lamper i alle mulige afarter. Der findes standerlampen, der står på gulvet og bøjer sig nænsomt hen over stoleryggen eller sofabordet. Der findes også bordlampen, som kan stå på selvsamme sofabord eller måske skrivebordet, eller hvor du har lyst til at have den. Så findes der igen også loftslamper. Disse kan hænge flere sammen tæt på hinanden, eller de kan hænge alene. De findes i kæmpestore eller som helt simple pærer – dem har man set mange steder med forskellige ledninger.

Endeligt findes der også noget som klipslampen. Den kan klipses på en bordkant, en sengekarm eller en vindueskarm – eller hvor du har en kant, man kan klipse noget på. Den er supersmart som natlampe eller læselampe.

Uanset hvad, findes der man lamper og også en til dig.

Se mere om lamper

Share