Drømmealtan? (Foto Minaltan.dk)

Drømmealtan? (Foto Minaltan.dk)

Nu står altanbyggeriet endeligt færdigt. Du har ventet i lang tid, føles det som om. Heldigvis er sidste hånd lagt på værket lige mens, det er sommer. Så du kan stadig nå at nyde altanen, før det igen begynder at blive koldt. Men altanen skal først indrettes. Ligesom resten af dit hjem, er det vigtigt, at du føler dig hjemme på altanen. Det kræver, at du lige drysser lidt af din kreativitet ud over den.

Mix og match stilen

Hvad du fylder din altan med, afhænger selvfølgeligt af, hvordan du ellers har indrettet din lejlighed. Eller hvad du synes, ser godt ud. Men her er nogle små fif.

  • Tid til romantik:
    Store blomster, pastel og bløde puder. Lyder det fristende? Så er det den romantiske stil, du skal gå efter. Find nogle bløde, flettede stole (som selvfølgelig kan tåle vand), fyld dem med store puder med blomstermotiv. Investér i nogle planter, som kan blomstre på en altan. Så er det bare at fylde koppen med te og hive yndlingsbogen med på altanen.
  • Sæt kulør på hverdagen:
    Pangfarver og barnlig leg. Det er måske mere dig. Hvis du er typen, der godt kan lide, at farverne får lov at fylde, så skal du selvfølgelig også fylde altanen med dem. Køb nogle altankasser, som har nogle farver. Skråt de kedelige, traditionelle grønne og find dem i rød, gul eller grøn. Køb et enkelt altansæt i IKEA – de fås nemlig også i mange farver. Hæng krukker ned fra loftet, og plant blomster fx pelargonier, der virkelig har noget farve.

Se nogle billeder af, hvordan altaner kan se ud

Share