Der er intet som endelig at vende tilbage til sin gode seng (foto sengespecialisen.dk)

Der er intet som endelig at vende tilbage til sin gode seng (foto sengespecialisen.dk)

”Ude godt, men hjemme bedst”. Du kender det sikkert. Man har været væk hjemmefra. Sovet et andet sted, end man plejer. Måske kan man mærke det i kroppen, fordi man ikke har sovet godt.

Mange påpeger derfor også vigtigheden i, at sove i en seng, der passer til en. Men hvordan ved man, om ens seng er rigtig for en? Skal den være hård, hvis man har tendens til ondt i ryggen? Eller blød? Hvor stor skal den være? Hvad betyder dynen og puden?

Men måske er det ikke så svært alligevel. Det er vel meget simpelt. Ligger du godt, så sover du godt. Kan du længes efter at komme hjem og sove i din egen seng, så har I et godt forhold, og du behøver ikke at bekymre dig.

Ny seng: Det handler om madrassen

Føler du, du sover på en briks? At du bliver mere træt end udhvilet af at ligge i sengen? Så må det være tid til en udskiftning. Hvorfor leve med en næsten-god seng. Det er livet for kort til.

Madrassen er fundamentet i en god seng. Der er en række overvejelser, man bør gøre sig, når man skal vælge madras:

Det siges, at madrassen skal være 10 cm længere end dig selv og så bred som mulig. Bredde er også vigtigt, hvis du ofte har børn i sengen. Har du en partner at dele seng med, er det også vigtigt, at I begge prøveligger den. Jeres vægt og komfortoplevelse kan være vidt forskellig.

Derudover skal man tage sig god tid til at prøve senge i butikker. Af med skoene og væk med forfængeligheden. Læg dig, som du ville gøre hjemme. Afprøv madrassen på ryggen. Mærker du støtte i lænden? Afprøv den på siden. Synker skulder og hofte ned i madrassen? Kan du let vende dig?

Klik her, hvis du mangler en seng, du kan glæde dig til at komme hjem til.

Share