Bordplade (Foto: invita.dk)

Bordplade (Foto: invita.dk)

Trænger dit køkkenbord til en udskiftning? Bordpladen i dit køkken skal holde til meget; bagning, varme gryder og vand, der ikke bliver tørret op med det samme. Næsten uanset materialet kan du ikke undgå, at den på et tidspunkt sætter ud, og så skal du jo ud og kigge efter en ny.

Materiale og stil skal matche

Bordplader til køkkenet fås i mange forskellige materialer og designs, og det siger selv, at du selvfølgelig skal gå efter et materiale, som giver et look, der passer til resten af indretningen i dit køkken. En træbordplade kan være utrolig flot, men her skal du være meget opmærksom på at give den en ordentligt gang træbehandling, før den tages i brug. En køkkenbordplade bliver udsat for meget vand – specielt omkring håndvasken – og det kan være hårdt for træet. Her kan laminat være en bedre løsning. Det er enkelt og glat og derfor nemt at holde rent og pænt i længere tid. Hvis du er til noget lidt mere stilrent, kan du også kigge efter plader i stål. De fås i udgaver, hvor bordpladen går i et med vasken, som ser meget klassisk og smukt ud.

Højden betyder noget

En fejl, som tit bliver begået, er, at mange får sat deres bordplade op for lavt, og det kan faktisk give nogle træls skader i ryggen. Du arbejder dagligt mange timer i dit køkken, og måske lægger du ikke lige mærke til, at musklerne i din ryg arbejder på højtryk, fordi bordet er for lavt. Du skal helst kunne stå med ret ryg og sænkede skuldre, og der skal ingen anstrengelse være, hverken i nakke eller ryg. Hvis du har børn, skal du desuden tænke på en løsning, hvis de gerne vil være med i madlavningen. Enten kan du lave en del af bordpladen lavere, eller også kan det løses med en lille skammel eller taburet.

Share