Altan (Foto: MinAltan.dk)

Altan (Foto: MinAltan.dk)

Måske har du allerede gang i et grønt projekt lige uden for dit vindue. Foråret nærmer sig, og du kan lige så godt starte nu. Så er du klar til, når det første varme vejr rammer. Når du har ordnet alt det praktiske; ryddet op efter mange måneders regn og sne, gjort rent og sat krukker ud igen, så er du klar til at begynde at tænke i, hvilke planter du skal have i år.

Du kan sagtens gå efter, hvilke blomster og planter du bedst kan lide. Men du skal bare huske, at miljøet og forholdene for altanplanter kan være barskt. Vinden er hårdere, og tit vil temperaturen også være en del lavere. Hvis du har det i baghovedet, kan du bare vælge frit. Og er du helt på bar bund, er her lidt inspiration:

  • Slyngpelargonie: Blomsten er ret kendt, fordi dens klare farve lyser op overalt. Den er nem at holde, og planter du den i altankassen, vil den voksne ned af altanen. Du kan eventuelt bruge den som tema og købe flere forskellige farver.
  • Klematis: Endnu en populær plante. Den vil have en lyserød eller lilla farve i forskellige nuancer og er også er også en slyngplante. Blomsterne er små, og når den blomstrer, vil den have mange af dem. En hurtig og nem måde at få farver på altanen.
  • Fuchsia: Er du til mange farver, kan du vælge denne plante. Blomsten er en blanding af blå-, lilla- og rødlige toner. Planten vokser som en lille busk, men den kan godt holde til de lidt barske forhold.

Hvis du ikke er så heldig at have din egen altan, er det måske værd at kigge efter.

Klik her, hvis du vil have mere inspiration til en altan!

Share