Altan (Foto: MinAltan.dk)

Altan (Foto: MinAltan.dk)

Gennem hele efteråret og vinteren har ingen villet vove sig udenfor, medmindre det har været højst nødvendigt. Derfor har din altan også fået lov at passe sig selv. Der er stadig et stykke tid til, at foråret kommer, men det er aldrig for tidligt at forberede sig, og din altan skal også gøres klar til solen og det varmere vejr.

Rust og mos på altanen

Afhængigt af, hvad din altan er lavet af, er der sikkert masser af steder, hvor du kan se, at den har haft det hårdt. Her er en lille guide til, hvad du kan gøre: Hvis det er mos og lav, du finder, kan det som regel klares med husholdningsmidler og en efterfølgende oliering. Vær opmærksom på ikke at bruge noget kemikalie på træ, da det er meget følsomt. Mos på gulvarealet kan klares med gummifugemasse. Er det rust, der er problemet; mal stålet med rustgrunder og derefter to lag maling, så får du den mest holdbare løsning.

Altaner i mange materialer

Vær opmærksom på, at de fleste altaner er lavet af flere forskellige materialer. Galvaniseret stål, ikke-galvaniseret stål, træ eller glas. Hvert materiale kræver sin behandling, for at resultatet bliver pænest og mest holdbart.

Læs mere her, hvis du vil se, hvordan din nye altan kan se ud.

Share