Har du haft ferie med en altan? (foto minaltan.dk)

Har du haft ferie med en altan? (foto minaltan.dk)

For mange byboere i lejligheder kan det være vanskeligt eller besværligt at komme ud og nyde den friske luft direkte fra lejligheden. Derfor er der god grund til at kigge sig omkring efter de mange muligheder der findes for at få sat en altan op i forbindelse med sin lejlighed.

Udnyt lidt mere plads

I dag er der sket meget på markedet for altaner, og der er mange muligheder, når man skal have en sat op. Der er mange materialer at vælge mellem. Nogle altaner er lavet af elementer af galvaniseret stål, og andre bliver stadig støbt. Stålaltanerne er lette og behøver ikke at være ligeså tunge at se på som en muret altan, da stålet er stærkt.

Samtidig så kan der mange steder sættes altaner op, hvor man ikke kunne tidligere. Når altaner bliver lettere og ikke en del af selve bygningen, så er der i teorien meget få sted, hvor det ikke er muligt at sætte den op.

 

Flere muligheder for at få sat altaner op på bygningen

 

Der findes mange tilfælde, hvor hele ejerforeninger eller andelsforeninger er gået sammen om at få etableret altaner i alle lejligheder på samme tid, da det både kan forkorte tiden med larm og installering og også været en billigere løsning for alle.

En altan er langt fra en ny opfindelse. Det har længe været en god måde at få mere lys ind i sit hjem på og samtidig en nem måde at kunne træde ud i naturen oppe på de øvre etager. Dermed slipper man for at tage den lange tur ned at trapperne, hvis man trænger til frisk luft.

Altan kommer fra det latinske ord altus, som betyder høj. Den er normalt åbent op i 180 grader og kan være indkredset på flere måder. I gamle dage var altaner bygget op som en del af huset. Dermed var altanen en del af murstenskonstruktionen og ikke så nem at udvide, flytte eller ændre.

 

Vil du se mere om altaner, så kig her

 

Læs også

En plaid kan holde dig varm på kølige sommeraftener

Fransk altan – Den franske altandrøm

Share