Få mere plads med en halvhøj juniorseng (foto traevarer.dk)

Få mere plads med en halvhøj juniorseng (foto traevarer.dk)

Et børneværelse skal være trygt og rart, og det skal være et sted, hvor dit barn virkelig holder af at være. Du kan skabe et godt miljø til børn på mange måder. Gode møbler, et skrivebord, hvor barnet kan tegne, sækkestole, legetøj og lamper med hyggeligt lys er en række ting, der kan gøre børneværelset til dit barns yndlingsrum i huset.

Men børneværelset er også det sted, hvor dit barn skal hvile og have sin vigtige ration søvn. Børn skal sove mange timer hver nat for at få energi. De skal have energi til at vokse og udvikle sig, men de skal bestemt også have masser af energi til alt det, de render og laver hver dag. Børn er utroligt aktive, og det kræver, at batterierne er ladet op.

Nogle børn er ikke så begejstrede, når de skal i seng, og dagen er slut, men hvis du gør en indsats for at skabe et lækkert værelse til barnet, så skal det nok hjælpe noget. En god juniorseng, der er lækkert redt og med yndlingssovedyret ventende under dynen, skal barnet nok være glad for at blive puttet.

Se et stort udvalg af juniorsenge

Når man går fra tremmeseng til juniorseng

Små børn føler en vis tryghed ved at ligge i deres tremmeseng, og det er bestemt også trygt at ligge uden at falde ud. Men der kommer et tidspunkt i alle små børns liv, hvor det er tid til at skifte tremmesengen ud, for eksempel med en juniorseng. Det kan være, når barnet begynder at ville kravle over tremmerne og har styrken til det.

Når barnet ikke længere vil sove ”bag tremmer” er det tid til en åben seng. Nogle forældre vælger at springe direkte videre til en voksenseng, men hvis man synes, at sådan en virker for stor er juniorsengen ideel. Den kommer ofte med sengehest, så barnet stadig ikke kan falde ud om natten, hvis det har tendens til at ligge uroligt. Juniorsengen kan barnet bruge til det når seksårsalderen, og så vil det typisk vokse langsomt ud af juniorsengen.

Læs mere om senge her

Share