en fransk altan er inden for din rækkevidde (foto minaltan.dk)

en fransk altan er inden for din rækkevidde (foto minaltan.dk)

Vi drømmer alle om at have et sted i vores hjem, hvor vi kan sætte os i sollyset og nyde morgenkaffen eller se solen gå ned med et glas vin i hånden. Det er dog ikke alle hjem, som kan udstyres med en ‘rigtig’ altan, og her er det, at den franske altan bliver den perfekte løsning. Helt principielt kan en fransk altan beskrives som en altandør, med et gelænder. Det er altså en indadgående dør mod det fri i en bygning i mindst første sals højde halvt dækket af et gelænder lidt ligesom en indbygget altan. Gelænderet er derfor væsenligt – det er den franske altans udseende.

Få de samme fordele med en fransk altan

Altaner har i mange hundrede år været en fast del af hjemmets udformning i sydlige lande, men i Danmark så man dog først i 1929 de første altaner dukke op på nye byggerier. Dette skulle være alternativet til nødudgange i tilfælde af brand. Altanen gjorde at det kun var nødvendigt med én trappeadgang til bygningen. Altanen har så udviklet sig siden til at være et brændende ønske hos enhver boligejer, hvor pladsen ikke er til en terrasse.

En fransk altan kan være et alternativ til dem, der af forskellige årsager ikke kan etablere en ‘rigtig’ altan.  Oftest er en fransk altan en mulighed for at få mere lys og luft ind i et rum, som er to af de mest essentielle fordele ved en traditionel altan, forskellen er blot, at man sidder inden døre i stedet for udenfor.

Forny dit hjem med en fransk altan

En fransk altan er ikke bare en altan. Har den et smukt gelænder er den med til at give dit hjems facade et æstetisk og sydlandsk udseende og du gør det samtidig muligt for dig selv ikke at skulle ud af dit hjem for at nyde solens stråler og en frisk brise.

 

 

Se det store udvalg af franske altaner her!

 

Find mere inspiration:

En altan giver mulighed for ro og afslapning i frisk luft

Gør dine sommeraftener private med altan afskærmning

 

Share