Facaden holder længe, men den kræver knofedt (Foto Benee-huse.dk)

Facaden holder længe, men den kræver knofedt (Foto Benee-huse.dk)

Du er midt i boligjagten. Familien og du har egentlig fundet jeres drøm af et hus. Det ligger i et lækkert område. Det er arkitekttegnet og rigtig stilfuldt. Det er et funkishus. Men da det er mange penge, så vil du gerne være sikker på, at du ved, hvad du går ind til, når du køber sådan et hus? Du er allerede i gang med blokken for at lave din plus og minus liste, men du stopper ved punktet facaden. Ved din plusside står der, at facaden er rigtig flot, men ved minus har du skrevet vedligeholdelse, for det har du hørt så mange gange før. Men hvad kræver en pudset facade egentlig?

Pudset facade på funkishuse

En del af arkitekturen på funkishuse er det flade tag, de rene linjer og så en pudset facade, og det er facaden, som du er i tvivl om. Men her får du en hurtigt oversigt over, hvad du skal overveje ved en pudset facade:

Fordelen er uden tvivl udtrykket. Det giver et helt andet udtryk end mursten. Udover det så har det en god holdbarhedsdato i forhold til mursten, men det kræver dog vedligeholdelse at opnå denne forlænget holdbarhedsdato, og det er her, at ulemperne spiller ind. En pudset facade kræver mere vedligeholdelse end en almindelig murstensfacade, når det kommer til at holde den pæn. Det danske klima med fugt og regn er hård ved sådan en mur, derfor skal du være klar over, at du skal ud at svinge malerpenslen en del gange, for at dit funkishus holder sig godt.

Men hvis du har en lille maler gemt i maven, så skal det ikke holde dig tilbage fra at købe et funkishus.

Læs mere om vedligeholdelse af funkishuse her

Share