Basic topmadras hvid (Foto: Dunlopillo.dk)

Basic topmadras hvid (Foto: Dunlopillo.dk)

Synes du efterhånden, at din seng har set bedre dage? Så kan du selvfølgelig vælge at kaste dig ud i et helt nyt sengeprojekt, men det kan nogle gange blive en noget dyr affære. Hvis budgettet ikke lige holder til det, kan det være, du skal finde ud af, om en topmadras ikke kan gøre hele forskellen.

Hvad kan topmadrasser?

Det kan måske umiddelbart være underligt, at sengen har brug for endnu en madras, når man nu har brugt penge på den underste. Men faktisk kan du redde en middelmådig seng ved at investere i en god topmadras med det rigtige fyld. En god topmadras giver bedre søvn, ro og kan også afhjælpe problemer i ryg og led.

Kig både efter fyld og tykkelse

Det er de to ting, der spiller ind, når du skal finde din nye topmadras, men det er ikke nødvendigvis den tykkeste madras, der giver der den bedste søvn. Hvis du vejer under 90 kilo, anbefales det, at du køber en madras på 5 cm og er det over 90 kg, skal du kigge efter en på 7 cm i tykkelsen. De fleste topmadrasser er lavet af skum eller latex. Mange vælger en model i skum, fordi det materiale er godt til at tilpasse sig kropsformen, til gengæld er latexudgaven utrolig holdbar. Uanset hvilken topmadras du vælger, så gå efter en med aftageligt betræk, så den er nem at gøre ren.

Skal passe til madrassen

Før du køber din nye topmadras, kan det være en god idé at finde ud af, om du er tilfreds med hårdheden af din underste madras. En skumtopmadras vil typisk gøre madrassen en smule blødere og omvendt med en udgave i latex.

Få gode råd om valg af madras her.

Share