Start din porcelæns samling i et nyt vitrineskab (foto traevarer.dk)

Start din porcelæns samling i et nyt vitrineskab (foto traevarer.dk)

Det er igen blevet meget in at samle på porcelæn. Særligt populært er det kongelige porcelæn, der med sine karakteristiske rifler, musselmalede flader og nye, moderne varianter i smarte farver igen vinder indpas i mange familiers (og nok i særdeleshed kvinders) hjerter.

Porcelæn er én af de ting, som både den yngre og ældre generation er samlere af. De nyder at se deres samling vokse, og flere personer tager rundt på forskellige markeder for at se, om de mon kan gøre et porcelænskup, så samlingen kan vokse yderligere. Andre starter først deres samling, når de arver en masse smuk porcelæn eller begynder at holde middagsselskaber.

For det er netop tit til finere lejligheder, at det smukke porcelæn kommer frem. Mange synes nemlig, at stellet er lidt for dyrt til dagligdagsbrug, og derfor bliver det kun brugt til fest.

Brug vitrineskabet som udstillingsvindue

Men det er synd og skam, at det dekorative, dyre porcelæn kun bliver beundret til festlige lejligheder. En løsning herpå kunne være at anskaffe sig et vitrineskab. På den måde er det fine håndværk altid til frit skue for både dig selv og dine gæster. Og endda uden at samle støv.

Et vitrineskab er nærmest et udstillingsvindue, hvori du kun sætter dine aller smukkeste ting. Typisk porcelæn eller glas af enhver slags; Skåle, fade, rødvinsglas, cocktailglas osv. På den måde er dit porcelæn beskyttet fra omverdenen, men uden at være fuldstændig gemt af vejen.

Du kan være heldig at finde smukke, vintage vitrineskabe på loppemarkeder, som der bliver afholdt en hel masse af i sommermånederne. Ellers kan du opsøge brugtvareterminaler eller Røde Kors forretninger, der tit får de ting, familier ikke ønsker at arve efter en slægtning.

Tit vil disse være i en træsort, der muligvis ikke falder i din smag og stil, men lad dig ikke skræmme af det. Med lidt kreativ snilde kan du male og dermed forvandle vitrineskabet.

Nyt vitrineskab? Find det her

Share